تاثیر حمله سایبری بر صنعت نفت ایران چیست؟
نوشته شده توسط : gogos
صنعت نفت ایران

حمله سایبری تاثیری بر تولید نفت ایران نداشته است

تازه ترین حمله سایبری علیه ایران عصر یکشنبه علنی شد. مقامهای وزارت نفت گفتند که حمله به شبکه مخابراتی این وزارتخانه ناکام مانده است.

در جریان این حمله، دو وب سایت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران از دسترس کاربران خارج شد. اما پس از چند ساعت، دسترسی به این دو پایگاه اینترنتی امکان پذیر شد.

علیرضا نیکزاد، سخنگوی وزارت نفت به خبرگزاریها گفته که "اطلاعات اساسی" صدمه ندیده است.

مقامهای وزارت نفت ایران پس از تشکیل ستاد بحران سایبری برای مقابله با این حمله اطمینان دارند توان و فناوری کافی دارند. هرچند آنها جزییات زیادی از این حمله نداده اند، ولی اذعان کرده اند که این حمله، از طریق ویروس صورت گرفته است.

رابین میلز، استراتژیست انرژی و اقتصاددان در دوبی، این نوع حمله سایبری را در صنعت نفت دنیا کم سابقه می داند.

او به بی بی سی فارسی گفت: "من خودم حمله سایبری دیگری به تاسیسات نفتی را سراغ ندارم و برای همین دست کم برای من، تحول جدیدی است. من کارشناس امنیت اینترنت نیستم و مسلما شاید مواردی باشد که هرگز خبرش پخش نشده باشد. جالب است که این حمله پس از انتشار ویروس استاکس نت علیه تاسیسات اتمی ایران و اتفاقاتی در صنعت نفت این کشور، از جمله انفجار خط لوله ها، رخ می دهد که هرگز مشخص نشد حادثه بود یا خرابکاری."

دو سال پیش هم اعلام شد که ده ها هزار کامپیوتر ایران به ویروسی رایانه ای به نام استاکس نت آلوده شده، ویروسی بسیار پیچیده که بیشتر تجهیزات تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده بود.

ایران دستگاه های اطلاعاتی غرب را متهم کرد و کارشناسان مستقل هم با بررسی طراحی و هوشمندی استاکس نت نتیجه گرفتند که این ویروس نمی تواند ساخته فرد یا گروهی هکر باشد که آن را از روی سرگرمی ساخته اند.

این بار هنوز ایران رسما دشمنان خود را متهم نکرده است. هرب لین، دانشمند ارشد در امور کامپیوتر در آمریکا می گوید که بدون مطالعه ساختار و طراحی ویروس جدید، نمی توان حدس زد که کار چه کسی بوده است.

او به بی بی سی فارسی گفت: "نمی توان به سرعت متوجه این نکته شد. باید ویروس را ارزیابی کرد تا مشخص شود چگونه ساخته شده و منطق درونی اش چیست. تازه آن وقت شاید بتوان فهمید که این ویروس از کجا آمده. اما اگر فقط نمونه ای از ویروس داشته باشید و نه چیز دیگر، بسیار دشوار می توان متوجه شد که چه کسی پشت آن بوده است."

مقامهای وزارت نفت ایران می گویند که شبکه های کامپیوتری پایانه نفتی خارک را از اینترنت جدا کرده اند تا در امان بماند. اما هرب لین که صاحب نظر در امور جنگ سایبری است، می گوید که راه های زیادی برای نفوذ به یک شبکه هست.

حتی اگر شبکه را از اینترنت جدا کنید، می توان از فردی درون آن مجموعه خواست که ویروس را به کمک وسیله ای مانند درایو یو اس بی پخش کند. سپس آن برنامه بطور خودکار کار می کند و ویروس را پخش می کند. اگر هم به اینترنت متصل باشد، می توان از بسیاری از حفره ها و نقاط آسیب پذیر موجود در شبکه بهره گرفت.

روزانه ۸۰ درصد از نفت تولیدی ایران از جزیره خارک صادر می شود، اما رابین میلز، صاحب نظر در امور انرژی بعید می داند که این حمله، عملیات تولید و صادرات نفت ایران را مختل کند.

او به بی بی سی فارسی گفت: "جالب است که ناچار شدند سیستمهای جزیره خارک را از اینترنت جدا کنند تا در مقابل این گونه حملات مصون بماند. بعید می دانم که این حمله باعث اختلال دراز مدت در تولید نفت ایران شود. یقین دارم می توانند راه حلی بیابند. اما می توان حدس زد که این شاید سرآغاز کارزاری علیه سایر شبکه های ایران باشد و بعدا مثلا نیروگاه های برق هدف قرار بگیرد. اگر فرض کنیم که این حمله بخشی از کارزاری سازمان یافته بوده نه حمله اتفاقی هکرها، آن وقت جالب می شود که این نمونه دیگری از کارزار اعمال فشار به ایران است که علاوه بر تحریمها، شامل اشکال مختلف حملات مخفیانه هم می شود."

آقای میلیز می گوید که این روزها کل عملیات تولید و صادرات نفت اتوماتیک است و کامپیوتری، برای همین نقاط آسیب پذیر زیادی در برابر حملات سایبری هست.





:: برچسب‌ها: استرالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: